۱۲ فیلم شاهکار کلاسیک از ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ – قسمت دوم

قسمت دوم بهترین فیلم های دهه ۵۰ میلادی در ادامه مطلب قبل می‌تواند نگاه جامعی را به شما در مورد روندهای فیلمسازی در این دهه‌ها را بدهد. سینما در این دو دهه پیشرفت زیادی را شاهد بود و سینماگران خلاق زیادی در این دو دهه نام خود را در تاریخ سینما ماندگار کردند.

بهترین فیلم های دهه ۵۰ و ۴۰ میلادی:

اگر به دنبال فیلم‌هایی هستید که نه تنها از لحاظ سینمایی برجسته باشند، بلکه تماشاگر مناسبات اجتماعی دهه ۴۰ و ۵۰ میلادی باشید، فیلم‌های این لیست گزینه‌های خوبی برای شما هستند. این فیلم‌ها نمونه‌هایی از بهترین آثار سینمایی دهه ۵۰ میلادی محسوب می‌شوند که می‌توانند شما را شگفت‌زده کنند.

بهترین فیلم های دهه 50 میلادی شمال از شمال غربی

۷- شمال از شمال غربی (۱۹۵۹)

یکی از بهترین فیلم های دهه ۵۰ میلادی را می‌توان شمال از شمال غربی دانست، فیلمی مهیج و جاسوسی به کارگردانی آلفرد هیچکاک و با بازی کری گرانت، اوا ماری سنت و جیمز میسون. این فیلم شاهکاری است از تعلیق، کمدی و رمانس، با طرح داستانی که مخاطب را تا پایان فیلم برای فهمیدن رازها همراه خود می‌کند.

فیلم درباره راجر تورنهیل، یک مدیر تبلیغات نیویورکی است که گروهی از جاسوسان خارجی او را با یک مامور دولتی اشتباه می‌گیرند. فیلم بازی تعقیب و گریز جاسوسان و تورنهیل در سراسر کشور را روایت می‌کند. در طول این گریز طولانی، او با ایو کندال، زنی زیبا ولی مشکوک، آشنا می‌شود.

این فیلم برخی از ماندگارترین سکانس‌ها و قاب‌های تاریخ سینما را به نمایش می‌گذارد، مانند تعقیب و گریز در مزرعه ذرت، نقطه اوج فیلم در کوهستان راشمور، و تیتراژ آغازینی که سائول باس معروف برای فیلم ساخته است. فیلم با همراهی موسیقی درخشانی از برنارد هرمان روایت می‌شود که در چندین فیلم دیگر نیز با هیچکاک همکاری کرده. شمال از شمال غربی یک نمونه‌ای کلاسیک از سبک و مهارت کارگردانی هیچکاک است و دیدن آن برای مخاطبان جدی سینما ضروری است.

روانی (۱۹۶۰): بهترین فیلم های دهه ۵۰ میلادی در ژانر ترسناک

۸- روانی (۱۹۶۰): بهترین فیلم های دهه ۵۰ میلادی در ژانر ترسناک

این فیلم را آلفرد هیچکاک بر اساس رمانی به همین نام نوشته رابرت بلوخ ساخته، و رمان از ماجراهای واقعی یک قاتل زنجیره‌ای به نام اد جین الهام گرفته شده است. داستان فیلم درباره ماریون کرین، منشی جوانیست که ۴۰ هزار دلار پول نقد را از کارفرمایش می‌دزدد و به متلی فرار می‌کند که توسط نورمن بیتس اداره می‌شود، مردی جوان با شخصیتی دوگانه و مادری قاتل.

آلفرد هیچکاک ژانر وحشت را با فیلم روانی دوباره ابداع و بازتعریف می‌کند و یکی از انکارناپذیرترین هیولاهای سینما را در قالب کاراکتر نورمن بیتس به نمایش می‌گذارد. آنتونی پرکینز در نقش نورمن بیتس، صاحب متلی دور افتاده با شخصیتی دوپاره، بازی ماندگاری را ارائه می دهد. سکانس معروف حمام در فیلم روانی، به نوعی توسط هیچکاک طراحی شده تا ترس را از طریق تدوینی امپرسیونیستی و جیغ ویولن‌ها در چشم و ذهن مخاطبانش حک کند. روانی با مضامین فرویدی، خشونت اسلشری و اثرگذاری عمیقش، به معیاری اساسی برای وحشت روان‌شناختی مدرن بدل شد.

بعضی‌ها داغشو دوست دارن(۱۹۵۹)

۹- بعضی‌ها داغشو دوست دارن(۱۹۵۹)

این فیلم یکی از بهترین فیلم‌ های دهه ۵۰ میلادی در ژانر کمدی، به کارگردانی بیلی وایلدر و با بازی مرلین مونرو، تونی کورتیس و جک لمون است. فیلم در مورد دو نوازنده است که شاهد یک قتل مافیایی هستند و برای فرار از دست گانگسترها لباس زنانه به تن می‌کنند. آن‌ها به یک گروه اجراگران زن ملحق می‌شوند و به فلوریدا می‌روند و در آنجا با شوگر کین، خواننده و نوازنده آشنا می شوند. این فیلم پر از موقعیت‌های خنده‌دار، دیالوگ‌های کمدی و پیچیدگی‌های عاشقانه است، زیرا دو مرد سعی می‌کنند با حفظ پوشش زنانه خود، نظر شوگر با بازی مرلین مونرو را جلب کنند. 

فیلم بعضی‌ها داغشو دوست دارن، را بسیاری از منتقدین و سینماگران یکی از بهترین کمدی های تمام دوران‌ها و یکی از تأثیرگذارترین فیلم‌ها در این ژانر می‌دانند. این فیلم نامزد شش جایزه اسکار از جمله بهترین بازیگر مرد، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه اقتباسی شد و جایزه اسکار بهترین طراحی صحنه و لباس را دریافت کرد. این فیلم به خاطر سکانس‌های به یاد ماندنی‌ بسیارش، مانند مهمانی زنانه در قطار و دیالوگ پایانی فیلم: «هیچ‌کس کامل نیست» مشهور است. این فیلم استعداد و جذابیت مرلین مونرو را نیز به نمایش می گذارد، او در این فیلم سه آهنگ از جمله “I Wanna Be Loved By You” را می‌خواند. 

پل رودخانه کوای(۱۹۵۷)

۱۰- پل رودخانه کوای(۱۹۵۷)

 فیلم جنگی پل رودخانه کوای به کارگردانی دیوید لین و با بازی ویلیام هولدن، الک گینس و جک هاوکینز یکی از بهترین فیلم های دهه ۵۰ میلادی در ژانر جنگی است. فیلم بر اساس رمانی از پیر بول و با الهام از داستان واقعی ساخت راه‌آهن برمه توسط اسیران جنگی متفقین در طول جنگ جهانی دوم ساخته شده است. این فیلم به بررسی مضامین وفاداری، افتخار، جنون و فداکاری می پردازد، زیرا یک سرهنگ انگلیسی به نام نیکلسون با سرهنگی ژاپنی به نام سایتو بر سر ساختن پلی بر روی رودخانه کوای درگیر می‌شود. این فیلم برای شکوه حماسی، فیلمبرداری چشمگیر، طرح داستان جذاب و موسیقی به یاد ماندنی‌اش مشهور است. فیلم برنده هفت جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد شده است.

بن هور

۱۱- بن‌هور(۱۹۵۹): بهترین فیلم های دهه ۵۰ میلادی در ژانر حماسی

فیلم حماسی بن هور به کارگردانی ویلیام وایلر و با بازی چارلتون هستون به عنوان شخصیت اصلی، بازسازی فیلم صامت بن‌هور (۱۹۲۵) است و بر اساس رمان بن هور: داستان مسیح اثر لو والاس ساخته شده است. این فیلم روایتگر داستان زندگی جودا بن هور، شاهزاده یهودی است که با خیانت دوست رومی‌ش به بردگی گرفته می‌شود، در ادامه بن هور برای رستگاری و انتقام تلاش می‌کند. این فیلم به خاطر صحنه‌های دیدنی‌اش، مانند نبرد دریایی، مسابقه ارابه‌رانی و مصلوب شدن مسیح و همچنین موسیقی شاهکار آن اثر Miklós Rózsa مشهور است. این فیلم رکورد برنده شدن یازده جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد برای هستون را در کارنامه خودش دارد. منتقدان و سینماگران بن‌هور را یکی از بهترین فیلم‌های تمام دوران‌ها و از تاثیرگذارترین فیلم ها در ژانر حماسی معرفی می‌کنند. 

سرگیجه هیچکاک

۱۲- سرگیجه(۱۹۵۸)

در فیلم تریلر روانکاوانه آلفرد هیچکاک، سرگیجه، می‌توان کارگردانی خبره را در اوج توانایی‌هایش تماشا کرد. جیمز استوارت در نقش جان «اسکاتی» فرگوسن، یک پلیس بازنشسته سانفرانسیسکو است که با ترس از ارتفاع(آکروفوبیا) دست و پنجه نرم می‌کند، او استخدام می‌شود تا همسر دوستش (کیم نواک) را دنبال کند، در حین این تعقیب‌ها اسکاتی عاشق همسر دوستش می‌شود. سرگیجه یک درگیری احساسی پیچیده را با رنگ ها و نمادهای خیره کننده بررسی می‌کند. 

این فیلم به روش‌های مختلف توسط منتقدان و تماشاگران سینمایی تفسیر شده اس، برخی حتی معتقدند که فیلم توهم شخصیت اصلی فیلم است که در واقع از یک ساختمان آویزان شده. سرگیجه سال‌ها به عنوان بهترین فیلم تاریخ سینما از نظر نشریات معتبر معرفی شده است و بسیاری آن را بهترین فیلم آلفرد هیچکاک می‌دانند.

 

سخن پایانی: 

دهه ۴۰ و ۵۰ میلادی یکی از پرتحولترین دوران‌های تاریخ بود که روی سینما نیز تأثیر گذاشت. فیلم‌هایی که در این مطلب معرفی شدند، نماینده‌هایی از این دوران هستند که هنوز هم ارزش دیدن دارند. این فیلم‌ها نه تنها به شما فرصت می‌دهند که با ژانرها و سبک‌های مختلف سینمایی آشنا شوید، بلکه به شما اجازه می‌دهند که با چشم‌اندازها و مسائلی که مردم دهه ۴۰ و ۵۰ با آن درگیر بودند نیز آشنا شوید. امیدواریم که از تماشای این فیلم‌ها لذت ببرید.

قسمت اول ۱۲ فیلم شاهکار کلاسیک از ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *