تاریخچه تکامل تدوین: از آنالوگ تا دیجیتال؛ چگونه این مسیر طی شد؟

تدوین فیلم از روزهای اولیه سینما و برش زدن ویدئوهای آنالوگ تا نرم‌افزارهای تدوین دیجیتال راهی طولانی را طی کرده است. فرآیندی که به‌شکل کاری خسته کننده از برش فیزیکی و اتصال نوارهای فیلم به یکدیگر آغاز شده، امروزه به فرآیندی کاملا دیجیتالی تبدیل شده است که به‌طور کامل روی کامپیوتر انجام می‌شود. بیایید نگاهی به نقاط عطف روند این تکامل بیاندازیم که باعث شده ویرایش ویدیو وارد عصر دیجیتال شود.

تدوین آنالوگ ویدئوها

در دوران قبل از ویدئوهای دیجیتال، تدوین با اتصال نوار فیلم به یکدیگر و کنترل دستی زمان شروع، توقف و تغییر نوار فیلم استفاده شده انجام می‌شد. تدوین با برش زدن فیزیکی یک نوار و اضافه کردن نواری دیگر و جابجایی بین آن‌ها انجام می‌گرفت. این فرآیند تدوین خطی (linear editing) نامیده می‌شد زیرا ویدیو باید به‌طور متوالی تنظیم می‌شد و تدوین انجام شده نمی‌توانست بعداً دوباره مرتب شود(مگر با زحمت بسیار زیاد). برای اتصال نوارهای فیلم به صورت فیزیکی بریده و به هم چسبانده می‌شدند. این یک فرآیند بسیار عملی بود که به تجهیزات و کار زیادی نیاز داشت.

آغاز تدوین دیجیتال

بعد از سال‌ها تدوین خطی فیلم، بالاخره در اواخر دهه ۱۹۸۰ تا اوایل دهه ۱۹۹۰، سیستم‌های تدوین غیرخطی(non-linear) ظهور کردند، این سیستم‌ها امکان دیجیتالی شدن ویدیو و مرتب و تدوین کردن آن‌ها بر روی کامپیوتر را فراهم آورد. تدوین‌های انجام شده در کامپیوتر را می توان به‌راحتی و بدون نیاز به چسباندن و جدا کردن نوارها های فیزیکی تغییر داد. اگرچه ویدئوها دیجیتال شدند، اما سیستم‌های تدوین همچنان به تجهیزات تخصصی زیادی نیاز داشتند و از نوارهای ویدئویی به عنوان منبع فیلم استفاده می‌کردند. این نوارهای اولیه دیجیتال از کیفیت بالای تصویر برای اکران در سینماها بهره نمی‌بردند و به همین دلیل تکنولوژی تدوین هنوز به پیشرفت بیشتر نیاز داشت.

بیشتر بخوانید: بهترین تدوینگران تاریخ

تدوین با استفاده از فایل ویدئوها

در اوایل دهه ۲۰۰۰، ویرایش ویدیو به کاری صرفاً مبتنی بر فایل‌های کامپیوتری ویدئوها تبدیل شد. دیگر نیازی به نوارها نبود زیرا فیلم‌های خام اولیه مورد نیاز برای تدوین می‌توانستند به‌شکل فایل‌هایی روی هارد دیسک‌ها یا سایر منابع دیجیتال در دسترس تدوینگر قرار بگیرند. این باعث شد که جریان‌های کاری فرآیند تدویت سریع‌تر و انعطاف‌پذیر شود، زیرا با استفاده از فایل‌های دیجیتال می‌توان به هر ویدئو خامی فوراً دسترسی داشت. تایم‌لاین‌های تدوین و فرآیند آن کاملاً دیجیتالی شد و دیگر به‌عنوان داده‌های دیجیتال روی کامپیوتر ذخیره می‌شدند نه نوارهای فیزیکی فیلم.

نرم‌افزارهای تدوین فیلم و ویدئو: فراگیر شدن تدوین

در سال‌های اخیر، به‌ویژه با پیشرفت گوشی‌های همراه هوشمند، ویرایش ویدیو در دسترس عموم مردم قرار گرفته است و کاری مختص استودیوهای بزرگ فیلمسازی نیست. نرم‌افزارهای تدوین ویدئو با نحوه کار آسان برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها به هر کسی این امکان را می‌دهد که به آسان‌ترین روش ویدئوهای فیلمبرداری شده خود را تدوین کند. در حالی که حرفه‌ای‌ها هنوز از نرم‌افزارهای تدوین پیچیده استفاده می‌کنند، ابزارهای تدوین در دسترس مردم عادی قرار گرفته و به اندازه کافی قدرتمند هستند.

سخن پایانی: آینده تدوین 

آینده تدوین ویدئو در حالی که تدوین آنالوگ نیازمند ماشین آلاتی تخصصی بود که توسط تکنسین‌های حرفه‌ای اداره می‌شد و امروزه که تدوین دیجیتال کاری است که هر کسی می‌تواند از خانه انجام دهد، آنقدرها مشخص نیست و نمی‌توان در مورد آن نظر قطعی داد. اما پیشرفت‌های آینده در نرم‌افزارهای تدوین ویدیو و همچنین قدرت محاسباتی این نرم‌افزارها، تدوین را سریع‌تر و در دسترس‌تر خواهد کرد و امکانات خلاقانه آن را نیز گسترش می‌دهد.

از دستگاه‌های دست و پا گیر آنالوگ گرفته تا برنامه‌های موبایل تدوین، ویرایش ویدیو به طرز چشمگیری تکامل یافته و بسیار در دسترس تر شده، در حالی که اصول اساسی تدوین هنوز همان‌ها هستند. ابزارهای دیجیتال این فرآیند را متحول کردند و امکان تدوین ویدیو را در اختیار همه قرار داده‌اند. با توجه به این‌ها آنچه در آینده قرار است اتفاق بیافتد هر چیزی ممکن است باشد.

2 در مورد “تاریخچه تکامل تدوین: از آنالوگ تا دیجیتال؛ چگونه این مسیر طی شد؟”

  1. قبلا یه تیم پر متخصص بوده الان یه بچه ۶ ساله داره ادیت گنگ از اتک و ناروتو درست میکنه
    داریم به کجا میرسیم؟؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *